Tineretul asta

Am fost si eu elev candva, dar nici chiar asa. Sau cel putin in clasa in care eram eu, nu erau chiar atat de multi prosti.

Intrati aici sa stiti de ce factor ma iau.

Stateam si ma uitam la tv si am vazut stirea cu pricina. Chiar in halul asta? O si lasi acolo sa zaca sa para accident. Stau si ajung la concluzia ca un elev iese mai prost de pe bancile scolii decat daca nu ar fi facut scoala deloc. Macar se ducea mulgea vaca, ducea vaca la pascut si avea ceva de facut. Asa, toti dobitocii ajung la liceu si deja sunt smecheri. Dobitoci cu diplome si nimic mai mult. Cazul de mai sus e unul din miile de “accidente” anuale petrecute in Romania, unele chiar mai grave.

Cum este posibil ca un profesor, cu facultate, cu alea alea, grade, sa fie luat peste picior de un copchil? Cum este posibil ca un copchil sa vorbeasca cu un profesor : “ce faci ma !” ? Chiar si la cel mai absurd profesor, un elev nu are dreptul sa comenteze. Daca nu-i place de fata profesorului, atunci sa faca cerere sa se mute la alta clasa. Toti taranii si ratatii pamantului care nu stiu sa deosebeasca o farfurie de lingura, ajung la scoala si comenteaza la profesori. Da stai frate, cine sunt ei?

Asta e din fabulele Romaniei moderne.

 

6 comments

 1. asa e amone, cata dreptate iti dau.o tara de dobitoci plini de diplome si grade! mai sa regretam epoca impuscatului cand scoala era scoala si respectul respect. nu mai spun de facultate si diplome care nu se faceau si nu se dadeau ca in zilele noastre! in lumea asta plina de prosti si daca esti bun, nu te vezi ca te acopera toate buruienile!

 2. eu acum mi-am dat seama ma amon. liceul unde s-a petrecut “glumita” e liceul dianei

  1. da… mi-am dat seama :):D

 3. astia trebuie pusi sa invete cu genunchii pe coji de nuci ….si pe sticla sfarmata….cum se facea pe timpuri. toti taranii ajung acum la liceu desi nu merita….poi fosta mea diriga a prins acuma o clasa de tarani cu care in mijlocul iernii la ore tinea geamurile deschise ….:|

  1. pai sa nu le dai meciul?

 4. Toate ca toate dar este un lucru important sa vorbesti cu profesorul tau cum ar trebui: precum unui coleg de munca.

  Profesorul nu este o divinitate, nu trebuie sa i te adresezi cu Dumneavoastra, Luminatia voastra, Maiestate etc

  Trebuie (doar) sa ii vorbesti cu respect !
  In scurt timp daca tot tratezi profesorul cu Dumneavoastra, Maiestate etc, se ajunge la o teama de acel profesor, o teama ce pe copil il poate duce la paranoia, boli psihice, depresii etc.

  Gandeste-te la cineva, ajungi sa crezi ca e perfect si tot te convingi de asta in fiecare zi… Pai ma, la cate observatii iti va face iti va fi clar si ti se va intari ca nu vei atinge niciodata perfectiunea => depresie
  Sau gandeste-te la teama… pai in clasele 5-8(pentru ca acum sunt copiii vulnerabili, nu in clasele 9-12) la cati profesori o sa ai, fiindu-ti teama de toti… gandeste-te ce implicatii poate avea !

  Asta incearca sa promoveze mai multe scoli din mai multe tari precum Anglia sau Germania, pana si Spania. (informatii adunate de la cei implicati in Comenius)

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: