Discursuri inteligente despre moldoveni

Stiti doar ca am o ura nemarginita pentru tot ce ingradeste si spurca Moldova. Detalii !

Ma uitam la stirea cu cele doua fete din Ungheni (R.M.) care si-au dat meciul (naspa 😦 ), iar apoi am dat mai jos. Sectiunea comentarii de pe stirile protv ;).

Unu, in toata inteligenta lui :

alin (12.06.2011, 09:58)
 “am un mare mesaj datil peste tot nu conteaza doamnelor si domnilor la oraactuala tigani as mai multidecat noi asa ca tb sai exterminam cat mai rapid pana nu ne omoara ei pe noi si deja incep acest mesaj va rog datil mai departe”

Nu avea nici o legatura cu tiganii, dar mergem mai departe.

Altu, pe numele lui Reaper :

Reaper (12.06.2011, 10:31)
 “Maldahieni shivilizati wai… Cand le spui in fata ca sunt niste animale, se supara si te contrazic, ca nu e adevarat, ca ei sunt spuma popoarelor din zona.”

Eu asta nu inteleg. Moldovenii mug? Latra? Tu probabil esti un bucurestean idiot, care nu a vazut in viata lui un moldovean, dar comentezi, ca ai vazut ca prietenii tai care se drogheaza cu lacuri si vopsele, au comentat si ei.

Apoi vine unu mai inteligent asa, care spune ceva frumos :

eu (12.06.2011, 11:00)
 “ca paraca in Romania nu se intimpla exact la fel…jigniti doar ca sa fiti mai interesanti…de fapt sa va credeti mai interesanti in creieru vostru mic…si stati voi linistiti ca majoritatea din Basarabia is mai romani decit noi si mai civilizati decit noi…..daca ar fi cineva sa se ia dupa toate filmuletele de pe net cu batai intre elevi prin scoli…filmate cu acelasi AMUZAMENT de alti colegi,sau batai pe strada intre fufe filmate cu acelasi AMUZAMENT si lista poate continua…ce ar trebui sa zica despre noi ca sintem salbatici toti ?mars ma si mergeti de mai invatati ceva poate vi se mai deschide creieru ca sinteti prosti,sau poate redusi mintal iar in cazul asta trebuiti internati intr-un centru special.”

——————————————

Vreau si eu sa aud o explicatie logica. O motiv argumentat (cu sare si piper), sa inteleg si eu care e motivul pentru care, Moldova/Basarabia este tinta jignirilor. De ce moldovenii trebuie sa aiba frigiderele pline?

Lucruri oribile se intampla peste tot. Batai sunt peste tot. Cand studentii aia au ciopartit un batran, nu a zis nimeni nimic. Si erau din partea de vest a Romaniei. Dar cum se intampla ceva in est, repede “moldoveni prosti”.

Cocalari dusi cu duhul, cocalari fara educatie. Ei nu-si dau seama cat de prosti sunt. Cum asa? Ei o gafeaza din prima. Lauda de sine = prostie ! Deobicei asa… nu? Bucurestenii sunt buricul Romaniei. yeah…. defapt o gaura de cur !

7 comments

  1. eu m-am obisnuit..si tot odata nu-mi mai pasa de ce zic unii si altii depsre noi, moldovenii…ei is mai prosti ca noi…si punct:d

  2. true:)) Bucurestiul este o gaura de (_*_)

  3. Sincer eu sunt genu de om care nu prea recurg la violenta decat daca sunt provocat sau calcat pe coada atat de tare incat sa imi ies din fire….Insa pentru un bucurestean din ala nesimtit cu tupeu jegos ias muta dantura din gura in …. cat despre toate kkturile din tara asta care se intampla zi de zi vorba unui artist de stand up comedy “orice kkt care se intampla in tara asta moldovean a fost” mai multe detalii aici http://www.youtube.com/watch?v=wB-_8-m8w3U

  4. Ce uita unii sau nu stiu, din ignoranta sau rea-vointa prosteasca, e ca moldovenii si aromanii au graiul cel mai apropiat de “proto-romana”, potrivit lingvistilor ei sunt dovada vie ca din nordul Greciei pana dincolo de Nistru s-a vorbit aceiasi limba din sec.5-6 pana acum! Cititi despre aromana si “dulcele grai” moldovenesc! Moldovenii din Romania, Moldova si Ucraina sunt circa 10 milioane, cei mai numerosi printre romani, nu sunt multe popoare in Europa ce depasesc 10 milioane. Genetic, ei sunt purtatorii principali de marcatori genetici E1a si E1b, tipic occidentali si nordici, in Moldova procentual sunt mai multi “blonzi” si bruneti cu ochii albastri sau verzi decat in restul Romaniei. Istoric, moldovenii sunt cei mai apropiati de triburile dace ramaseneromanizate si ei au primit principalele contributii “scitice” de sarmati, alani sau iazygi (de unde vine numele de Iasi), de carpi, bastarni, roxolani, de goti si slavi. Au dat neamului romanesc sfinti (Moldova e inima ortodoxiei romane), domnitori razboinici ca Stefan sau domnitori carturari ca Dimitrie Cantemir, domnul unirii Alexandru Cuza (barladean), o generatie intreaga de intelectuali patrioti care au cladit Regatul Romaniei, artisti si sportivi de clasa mondiala. Sute de mii de “ardeleni” de azi sunt romani moldoveni, la fel e si in Bucuresti sau la Constanta . Moldova a fost stalpul romanimii cand Transilvania era sub ocupatie maghiara si Muntenia se corcea cu tzigani, turci, bulgari si alte neamuri balcanice! A suferit fiind rupta in 2 si dupa ce zeci de mii de moldoveni au murit pt. a elibera Transilvania, acum unii romani de acolo se bucura ca javrele de faptul ca Basarabia nu e unita cu tara. Unde e cea mai buna universitate din Romania? La Iasi!! Unde-i tziganeala maxima din Romania? La Bucuresti! Astea sunt fapte, nu doar vorbe!

  5. Poate ar trebui stiut si faptul ca Moldova ridica armate de 40000 soldati in vremea lui Stefan si 70000 in vremea lui Rares in conditiile in care avea cea mai mica populatie dintre cele trei tari romane. Cu aproximatie: Transilvania 1,5 milioane, Valahia 0,8-0,9 milioane , Moldova 0,5 milioane. Toata atitudinea aceasta de negare a acestui urias care este Stefan in istoria poporului roman poate fi explicata prin anti-moldovenismul existent la nivelul Romaniei actuale si care se poate explica atat dpdv al trecutului istoric dar si cultural superior al Moldovei in fata celorlalte doua provincii, dar si din cauza faptului ca si moldovenii au fost nevoiti in istoria lor sa mearga la Bucuresti pt ca Moldova era ocupata si furata de Rusi in 1946 si 47. De atunci moldovenii sunt catalogati in fel si chip -exemplu: sarma pt ca au mers pe vagoanele de marfa ale trenurilor.Nu-mi amintesc si nici nu am citit de o atitudine similara a moldovenilor fata de cei din sud atunci cand, ocupati foiind de trupele germane in anii 1916-1917,sute de mii de valahi din sud au venit in Moldova. Iasul care avea ~100000 locuitori ajunsese sa numere ~400000. Tifosul de atunci nu a omorat doar munteni si olteni evacuati in Moldova ci si moldoveni. Cu toate acesteoldovenii nu au spus despre cei veniti ca sunt asa sau altfel ci au avut o atitudine care scoate in evidenta superioritatea lor umana, cel putin cea de atunci…astazi “valorile” s-au egalizat…din pacate. Moldovenii nu au etichetat iar singura data cand Moldova a cazut fiind calcata in picioare de rusi restul Romaniei a etichetat-o in feluri pe care, din pacate, le perpetueaza si astazi. Stefan, pt ca de aici a pornit totul, este un simbol al Moldovei, in primul rand si va fi foarte greu un simbol al acestui neam in ansamblul sau pt ca exceptand persoanele cultivate din aceasta tara care pot aprecia valorile nationale indiferent de zona si timpul din care ele vin, marea masa a romanilor suntem cantonati in clasamente si narcisisme regionale a caror preocupare principala, din pacate, este aceea de a crea clivaje si chiar rupturi in sanul acestei natiuni. O sa ajungem in trista situatie de a ne transforma in galerii…ca la fotbal iar preocuparea noastra o sa fie sa ne injuram unii pe altii dar in special pe moldoveni.

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: