De ce esti taran comunist?

Da, al mai taran dintre tarani, carea l-a prins pe nea Nicu si a muncit cu brat de fier la faurirea unor noi orizonturi. Da ! Dar acum la 21 de ani de la “regretabila” revolutie si de la instalarea acestui sistem democratic corupt, de ce mama naibii ma f***pe la cap? Pe mine, pe noi tinerii, cu teoriile tale? Pentru ce? Esti constient ca vremea ta a trecut, nu-i asa? Esti constient ca acum poporul nu prea mai are nevoie de tine si incerci sa mai manipulezi cat mai reusesti cu ce ai fost tu invatat atunci cand erai pioner. De ce nu stai in banca ta, sa ramai in respectul dobandit odata, sa nu stie nimeni ideile tale pro-comuniste ?

Acum draga comunist nostalgic… esti fericit in momentul in care deschizi televizorul si vezi ca ai de unde alege. Dar era mai bine inainte? 2 ore pe zi? Acum te-ai ramolit si tu, fost brat de fier, nu aveati televizor si munceati toata ziua, ca deh, altceva nu aveai de facut. Dar acum nu negi, ca e bine sa vezi o stire internationala, nu numai stiri despre prea iubitul conducator.

Si da, asa este. In Romania se traieste greu, asta stiu si eu prea bine. Acum gasesti tot ce vrei, dar nu ai bani. Dar inainte? Aveai bani, aveai bani de orice, dar in magazine nu era nimic. Aveai ratie, si daca prindeai in spatele randului intins pe 80 de metri, ramaneai fara papica. Era atat de bine. Poporul faurea un viitor muncitoresc, o mana de fier, un viitor de 100 de ani. Un viitor sec, sumbru, gri, cu oameni care nu zambeau de fericire. Cu oameni obligati si manipulati in prostie. Cu legi ramase undeva la anii 1960. Si pun pariu, fara nici un fel suparare, ca atunci cand a picat nea Nicu, toti ati sarit in sus de fericire. Erati acei oameni, revolutionari care au vrut libertate, democratie. Uite, acum o aveti, dar sunteti nostalgici. Acum poti face ce vrei, injuri presedintele tarii, si nimeni nu-ti spune nimic, ba chiar mai strangi cativa pe langa tine.

Asa ca dragul meu compatriot dintr-o alta epoca, lasa-ne pe noi in pace, lasa-ne pe noi asa cum suntem noi.

Intrebare : nu-i asa ca acum ai ton la telefon la orice ora ? Nu-i asa ca te bucuri in sinea ta ca alimentarea cu energie eletrica nu se mai intrerupe atunci cand faci dus?

———————

Cand am scris acest articol, aveam foarte multi draci, pentru ca un idiot a tinut mortis sa imi strice ziua.

Multumesc draga comunist !

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: