Bautura in exces

Bautura in exces, in cacat de zile mari.

De ce sa bei ca porcul pana cazi sub masa? De ce sa te faci de rusine in ultimul hal? Vrei sa bei? Bea acasa, nu te vede nimeni si totul e perfect :).

Acum serios. Am urat tot timpul betivanii. Nu am nimic cu oamenii care se imbata odata la 20 de ani. Nu, nu am nimic cu ei. Am ceva cu aia care beau pana crapa, apoi cand se trezesc beau iara si tot asa. Nu inteleg rostul. Pentru ce?

Stiu foarte bine ce se intampla daca bei a prost, din lipsa de ocupatie.

*Si eu mai beau o bere doua, daca e loc de betie o fac si pe aia, dar nu tot timpul.

Bei a prost. Totul e frumos si bine. Numai ca de la un timp, toate dispar. Ai femeie si copil? Acesti doi termeni vor disparea cat de curand. Dupa asta, scuza ta este ca viata a fost nedreapta cu tine si trebuie sa bei. Pe dracu, ti-ai facut-o cu mana ta. Si te plangi ca nimeni nu te intelege, ca toata lumea e impotriva ta. Da da, nici pe asta nu o intelegi. De ce toata lumea e impotriva ta… Pai oare de ce? Toata lumea te paraseste, ajungi sa fii o pacoste pentru cei din jur. Si tu bei, ca toata lumea te-a parasit. Viata e cruda cu tine! Dupa asta ajungi frumos sa iti vinzi din bunuri, ca bani nu mai ai. Locul de munca e de multa vreme o bucata din Rai. De la locul de munca ai fost dat afara desigur ;). Si vinzi din lucruri pana cand… vinzi si casa. Stai prin chirie, tot ce ai luat pe casa spargi in bautura. 

Si acum e acum. Nu mai ai bani, nu mai ai casa, nu mai ai nimic. Nimeni nu se mai uita la tine. Porti haine murdare, mirosi a borhot, fumezi chistoace si… si nimic. Nu ai realizat nimic. Ai sa iti dai seama uneori, in starile de sevraj ca ai pierdut tot, tot ce ai realizat.

Dupa asta… e o poveste lunga, sau nu ! Cumperi bautura pe datorie… si ramai dator, ca nu ai de unde sa iti platesti datoriile.

Si sfarsesti crunt, alungat de toata lumea ! Sfarsesti in sant, nu mai ai puterea de a te ridica… si ramai acolo. Si crezi ca dupa ce mori vei avea liniste si tot ce trebuie? Nu! Nu te revendica nimeni. Te inmormanteaza ca pe un caine, fara nici o ruda in jur. Si cu asta basta :).

Nu bea tampitule. Bea daca bei, dar cu masura ! Ca maine te vad in sant.

Am scris acest articol pentru ca eu personal nu inteleg oamenii care beau pana cad sub masa. Inteleg, bei, te imbeti. Dar nu tot timpul. Bei de fericire, tragi o betie si gata. Bei de suparare, la fel (desi nu e nici un raspuns). Dar nu sa bei din necesitate :|. 

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: