Din Munții Căpățânii

Am plecat așadar în munți. Era vara lui 2010 când când s-a ivit ocazia. Clubul Montan Șandru ne chemase la concurs. Îmbarcați într-o Dacie papuc am pornit spre Munții Căpățânii.

Nu înainte de a ne echipa și cu ceva ustensile de distracție pe munte. Am luat legătura cu cei de Aventuria.ro și am închiriat câte ceva. Așa că, dintr-o Dacia 1310 am făcut o “casă de distracție”. Am închiriat un suport de biciclete de 4 bucăți și normal, 4 bicicleteMtB, toate pe o perioadă de 3 zile. Scump nu a fost, având în vedere calitatea produselor cu care ne-au încântat cei de la Aventuria.ro. Plus un BordBar, să ne păstrăm alimentele, că la ce căldură era, nu cred că am fi prins prânzul cu șnițelele luate de acasă.

Am plecat într-o dimineață de vineri, cu direcția Râmnicu Vâlcea apoi câțiva km, la o aruncătură de băț în munți. Drumul nu a fost excelent până acolo, șoseaua fiind un adversar puternic. Norocul mare a fost că în gașca se aflau vocalistul (șoferul) și chitaristul trupei Potențial cu care am râs și cântat tot drumul.

La Râmnicu Vâlcea am ajuns pe la ora 2. După cumpărături, am pornit spre locul în care se ținea concursul dintre cluburile montane din România. Am ajuns, am despachetat, am mâncat și ne-am pus pe pregătit concursurile. Ne-am făcut și un traseu, pe unde să pornim cu bicicletele a doua zi.

Prima zi s-a încheiat cu un foc de tabără și multe chitări. Muzica folk, muzica bună, oamenii buni și voia bună răsunau pe crestele munților care ne priveau tăcuți.

A doua zi ne-am trezit de dimineață, pe la 5 așa, să avem timp să mâncăm și să ne bem cafeaua. Gata? Gata de drum? Ne-am zis și opa sus pe biciclete. Traseul a fost mediu, cu locuri abrubte și pante line. Total km parcurși : 57 km.

Extenuați, ne-am întors la cort spre amiază. O masă bună, o bere rece și puțin somn la cort. Seara a urmat concursul. S-a cântat, s-a râs, s-a câștigat.

Cam atât a fost. Dimineața de duminică m-a prins cu un ușor gust amar în gură pentru că trebuia să plecăm. Pe drum spre casă ne-am oprit pe la Bran și pe la Brașov. Apoi, direcția Onești.

*Acest articol participă la SuperBlog2011, în etapa 9. 

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: