Libia și Muammar al-Gaddafi

Dacă tot e perioada asta în care se tot vorbește de fostul dictator al Libiei, am să îmi expun și eu părerea despre ce s-a petrecut acolo, defapt ce cred că este tot acest tam tam.

Tiparul este același. Un dictator, o gloată de simpatizanți și un grup de gorile. Dictatorul este vândut, este chinuit, omorât și se pun bazele democrației. Perfect!

Gaddafi a fost omorât ca un câine. Până și la un câine te uiți altfel. A fost prins, batjocorit, sodomizat și ucis de către cei care odată îl iubeau.

Să vă aduc aminte de cum a fost și la noi. Nu vreau să par comunist, nu am să duc acea vorbă zisă acum de bătrâni, că atunci era mai bine, nu. La noi a fost la fel. L-au prins pe Ceaușescu, l-au judecat chipurile fără să se poată apăra(ce a fost acolo, numai judecată nu e), i-au dat verdictul, i-au pus eticheta și l-au perforat cu un superb glonț în scăfârlie. După asta, toată elita prostimea  striga în gura mare pe străzi că a învins, că au adus democrația, că au făcut pe dracu în patru și au dat jos un coșmar negru cu buline roz. Apoi au creat un guvern provizoriu, s-au lăudat cu realizări și multe altele, dar la nici 2 ani de zile România fierbea cu mineriade și greve. Până aici, nu cred că e cineva care să mă conteste. Dacă nu e așa și greșesc, vă rog să veniți cu adăugări. Acum la 20 de ani, tot ce a făcut Ceaușescu, nu mai există. Tot ce a făcut el, s-a vândut, s-a tăiat și s-a pierdut. Motivul? Nimic nu era eficient. Bine bine, nu era eficient, dar se moderniza și se făcea treabă bună. Mai bine rămâneau chestiile alea inefieciente :), serios dacă nu.

Am terminat cu exemplul nostru, al dragii noastre țări.

În Libia. Toată lumea sărbătorește. Toată lumea cânta, dansează și invocă un așa zis Allah. Asta până când? Egiptul a terminat și el cu dictatorul, acum cateva luni, și deja sunt greve și revolte. Ei spun că o duceau rău, că nu aveau unele, că le lipseau altele, dar pana mea… cât de rău poți să o duci în cea mai bogată țară din Africa? 

Să vă spun de ce nu cred că era atât de rău. Bunicul meu a fost în anii 80 în Libia. A plecat sărac și s-a întors plin de aur, plin de bani, plin de obiecte de valoare. Cu ce a adus el din ăia doi ani de zile petrecuți acolo, a făcut o casă imensă(6 camere, 3 holuri, 2 bucătării – foarte mult pentru un cetățean din vremea comunismului), plus că din aurul adus, a făcut verighete pentru toți cei 5 copii și soțiile lor. Oare cât era de rău în Libia?

Și tata, anu trecut a prins contract de muncă în Libia. A stat din septembrie până în decembrie. Trebuia să plece în ianuarie înapoi, dar revoluția din Libia i-a încheiat contractul. După 3 luni de zile a venit cu sacoșa plina până la refuz. Și mi-a zis și el, că acolo se duce destul de bine.

Dar băieții ăștia indoctrinați cu fel de fel de tâmpenii occidentale și corporatiste, au zis că e de ajuns. Gata, să-l pună jos pe acest tiran. Acest malefic, care a schimbat fața Libiei în proporție de 80-90%. Acest malefic care le-a oferit învățământ gratuit și un trai decent. Da, trebuie dat jos, a făcut prea mult bine. Pe băieții din vest i-o supărat tare acest dictator, cu tot ce a făcut el. Și știți de ce? Pentru că el deținea mai multe tone de petrol decât firele de păr din capul lui. Și ce au zis ei așa? Hai bă să sugem și de aici, ne-a ajuns Irak, ne-a ajuns Afganistan. Acum avem Egipt, hai să luăm și Libia.

Ce se va întâmpla de acum încolo?

La fel ca la noi sau mai rău. Probabil peste 20 de ani, vor avea emisiuni la tv cu numele : Libia te iubesc și După 20 de ani. Greve, vor simți efectele acestei recesiuni voite și tot tacâmul. Aș vrea să văd cu cât entuziasm va flutura un steag, unul din ăia care acum flutură pe străzile din Tripoli steagul Libiei, peste 20 ani, cam așa.

În concluzie?

Asta e doar o victorie a celor din vest. O victorie neagră.

Ce trebuia făcut? (dacă tot au vrut schimbare) 

L-au prins pe respectivul. Trebuia judecat și apoi dacă nu se ajungea la un numitor comun,  îl executau. Ce au dovedit băieții care l-au prins pe Gaddafi? Că sunt niște relicve și nimic mai mult.

Și la final…

Ăștia deja au zis că vor construi un sistem bazat pe islamism. A da? Vai cât de bine o va duce Libia. Cât bine o vor duce acei libieni… o da. Parcă și Iranul e la fel, cu islamism și atât de liberi sunt iranienii. Ăia nu au voie să se uite la Tom și Jerry, că sunt episoade cu drăcușori :)).

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: