Discursul regelui Mihai

Ieri, regele Mihai a ținut un discurs în Parlamentul României. Pentru unii, toata treaba asta este o plesneală, o vrăjeală pentru nimic, iar pentru alții, o rază de speranță.

Dar hai să-mi dau și eu cu părerea, că văd unele evenimente ce trec peste mine așa ușor și poate peste ani vor avea o importanță majoră. Plus că am și niște explicații de dat, pentru unii care sunt mai proști.

Discursul regelui a fost ceva ce a uns inima unui patriot român, un patriot din puținii existenți. Nu știu dacă a fost scris de el, nu contează asta. Și totuși el nu trebuia să vină. Trebuia să le răspundă celor care i-au făcut invitația cu un superb Niet Spasibo. A vorbit acolo în fața unei adunări, spunând cuvinte neînțelese de unii, de alții. Și sincer, minutele de aplauze de după nu m-au impresionat cu nimic. De ce? Pentru că veneau din partea idioților, trântorilor, câinilor și mafioților care au adus România în stadiul de groapă de gunoi.

Și acum 2-3 vorbe pentru cei care îl urâsc pe rege.

Nu există fostul rege Mihai, în condițiile în care el încă trăiește. Unii spun că e fost rege și greșesc. Dacă regele moare, rămâne fiica lui, care o să fie regină. Regina Maria dacă nu mă înșel. Clar?

De ce îl faceți trădător? Cât v-a dat Băsescu să îl susțineți? Să înțeleg că asta sunteți, niște pupincuriști din campania lui Băsescu, care ați primit mai mult de două găleți electorale. Ce știți voi de abdicarea regelui și de condițiile în care s-a produs? Să vă pună vouă un pistol la cap și pe urmă discutăm frumos. 

Nu mai comentați niște lucruri care s-au petrecut pe vremea străbunicilor voștri. Așa, datul cu țârâita îl faceți acolo la crâșma din sat sau la ieșirea de la biserică. Stați în banca voastră, nu mai filozofați, că voi nu știți mare brânză.

Și să știți că un lucru e sigur. Dacă nu erau luate unele din deciziile de atunci, acum România nu mai arăta așa, sau poate nu mai exista ca stat. 

Și la final de poezie…

Care ar fi problema dacă s-ar instala din nou monarhia? Asta în condițiile în care un cetățean român nu mai are ce să piardă. Deci mai rău de cum e acum nu cred că poate fi. 

Și pentru că sunt un patriot, o spun tare și cu mâna pe inimă : Trăiască România Mare! 

4 comments

  1. Da, dragul meu prieten, sunt perfect de acord cu tine… însă ce este cel mai trist este faptul că media este atât de perfidă… ea încearcă să îl omagieze azi pe rege, pentru a arăta cât de aproape este sufletul și nevoile acestui „popor”, față de aleșii neamului care nu dau doi bani pe nimic… Dar de ce nu ne gândim că peste câteva zile totul va fi istorie și presa îl va lăsa pe rege în acelaș con de umbră ca și până acum. Dacă tot ne învață, ne îndrumă, ne spune adevarul de ce nu îl și promovează, așa ar fi logic… dar probabil nu este interes… sunt sigură că de maine totul va fi exact cum a fost și azi și ieri… este prea greu să ne schimbe cineva… atât seara bună.

  2. red apple · · Reply

    te sustine :d

  3. Este imposibil ca Romania sa devina monarhie. Nici in eventualitatea in care acest fapt ar fi doleanta ficarui ins al Romaniei.

    1. printr-o lovitură de stat, tot sistemul dat jos împreună cu cei care îl conduc și gata.

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: