Omul vs calculator

Din cele mai vechi timpuri, omul a căutat să-și ușureze activitățile zilnice prin diverse mijloace, fie ele simple, fie complexe. A creat sisteme prin care efortul lui fizic se înjumătățea sau se ajungea la un efort minim.

Până la urmă a creat calculatorul, care i-a permis să realizeze lucruri mărețe, de la un simplu obiect până la un sistem tehnologic complex.

Hai să ne gândim puțin la om. Omul a încercat tot timpul să-și depășească limitele, ajungând să încerce să realizeze mai multe activități în același timp. Dar niciodată nu va realiza două sau mai multe lucruri bune dacă le lucrează în paralel.

Calculatorul.

Calculatorul reușește să intreprindă mai multe activități într-un mod normal, reușind să le realizeze în proporție de 99,9%. Mai ales în zilele noastre când te uiți în urmă și vezi acele procesoare slabe de 100 Mhz și faci comparație.

Calculatorul ne-a ajutat… asta nu se poate nega.

Calculator vs Om 

Am să enumăr mai sus câteva lucruri ce pot fi sau nu realizate.

– Un calculator nu va reuși cât de curând să stocheze atât de multă informație cât poate stoca creierul uman. Un plus pentru om.

– Cum spuneam și mai sus, calculatorul poate realiza mai multe lucuri în același timp, fără să fie nevoie de repaus la intervale scurte de timp. În timp ce omul are nevoie de repaus după o activitate. Un plus pentru calculator.

– Sunt de părere că nu va exista un dispozitiv care să reproducă ochiul în proporție de 100%. Nici o imagine realizată de un dispozitiv nu va reuși să ajungă la ce poate vedea un ochi uman. De ce? Simplu, e artificial vs natural. Poate greșesc, deși nu cred. Un plus pentru om.

– Omul reacționează singur, având rațiune și conștientizând de mediul în care se află. Calculatorul are nevoie de o comandă ca să poată realiza ceva, oricât de mic ar fi. Un plus pentru om.

Dar deși omul are mai multe atuuri, calculatorul a reușit să-l domine prin simplul fapt că omul de azi nu mai poate să trăiască fără. Aici nu ne referim la calculatorul în sine, ci la toate procesele care au la baza tehnologia IT și care ajută la ușurarea activităților omului.

Acest articol participă la SuperBlog 2011, etapa 12

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: