Ritualul de dimineață și cum să-ți meargă bine

Fiecare dintre voi are un fel de ritual al dimineții prin care își așează frumos toate cele pe ziua ce urmează. Că se face mișcare, că se aleargă, că se face rugăciunea la cele sfinte și invizibile, fiecare are ceva de făcut care ajută mai mult sau mai puțin la buna desfășurare a zilei ce urmează.

Eu de exemplu am o zi ratată din toate punctele de vedere atunci când nu-mi beau stropul de cafea dimineață. Pur si simplu, o consider distrusă iar irascibilitatea mea întrece multe.

Ritualul pentru ziua mea perfectă. Mă trezesc, pun un ibric de apă la fiert, mă spăl, mă schimb și mă așez la laptop. Dau drumul la blog, twitter, statisticile pe ziua trecută, fac cafeaua și mă relaxez. Jumate de oră, o oră, nu contează. Să fie o cafea tare și cel puțin două țigări. Și mai frumos de atât e atunci când am ce să citesc pe alte bloguri. Asta îmi pune cireașa pe tort. După ce termin aceste lucruri mărunte, desfac o doză de cola și mă pun să scriu câteva articolepe blog.

Dacă ce fac toate astea, în ziua aia sunt parfum și se pot face multe lucruri mărețe. Prea sănătos nu e, dar merge. De exemplu, Mișu în zilele în care are chef de fapte mari se duce la sală la 9 apoi își bea cafeaua.

Voi cum vă începeți o zi normală? Cum vă așterneți buna desfășurare a zilei?

4 comments

 1. În timpul săptămânii: când îmi sună alarma, trag vreo 2-3 d-zei şi mă pregătesc de şcoala…cafeaua şi ţigara in drum spre şcoală.
  În vacanţe şi weekend: cafeaua de dimineaţă si răsfoiesc câteva articole din diferite bloguri!
  O zi faină, Amoane!

 2. Pai o dimineata buna incepe cu o zi in urma cand trebuie neaparat sa iau un energizant :))

  Viva la kaufland.. energizant la 1 L doar 2 lei ..

  Dimineata pe la 6:40-6:50 Scularea.. Baie, masa, facut ghiozdanul, baut ce mi-a mai ramas de ieri din energizantul ala, fac niste sandwichuri si am pornit la drum cu muzica in casti stiind ca ajung acasa peste 11-12 ore .. De obicei ajung mai devreme la scoala si am timp si de o ciocolata calda/ cafea din tonomat insotita de discutii interesante sau teme :)) !

  Apoi totul merge ca lumea.. Dar daca nu imi iau doza de energizant, cu greu imi intru in ritm :))

  P.S. Lasa-te de fumat :)))

  1. Pai cu răgălia aia de energizant de 1 litru la 2 lei, mori tu mai repede ca mine ;). Dacă tot bei ceva, bea un burn dimineață și nu-ți mai trebuie nimic toată ziua, chit că e mai scump :).

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: