Cum să fii mama răniților? (ghid cu eficiență 100%)

De multe ori ni se întâmplă să ne lovim de unii care din dragoste, no money sau din pură plictiseală, suferă. Așa că pentru ei trebuie să existe alții care să îi pupe fix pe fruntea durerii cronice și să-i aline în vremurile tulburi din care ei nu au șanse de scăpare.

Dar să facem și o mică paranteză. Sunt unii care chiar au nevoie de ajutor din diverse motive, dar foarte puțini care îți mulțumesc cu adevărat pentru umărul primit.

Așa că am zis să scriu un ghid cu care să ajungi o adevărată mamă a răniților.

Și vom începe așa :

1. Îți cumperi un carnețel (de gen Notepad) – veți vedea de ce.

2. Cauți în lista de mess sau facebook, oameni care suferă și au nevoie sau nu de o schelă în spate (să nu zic altceva).

3. Notezi pe carnețelul (de la punctul 1) cumpărat, numele și un eventual număr de telefon la toți cei aleși de tine.

4. Acum te bagi în seamă. Începi să le explici la fraieri că viața e foarte interesantă și nu e sfârșitul lumii dacă au scăpat guma din gură atunci când erau pe masa de operație. Dacă unul/una din ei/ele este evlavios/evlavioasă( 🙂 ), îi citezi din biblie, îi aduci aminte de învățăturile lui Jesus Chrysler, îi explici și admiți că raiul chiar există și că acolo o să fie un loc special pentru el/ea. În dreptul fiecărei persoane, bifezi cu un x plus motivul pentru care suferă (vă explic imediat de ce).

5. Dacă vezi că nu ai ajuns la un numitor comun, atunci spune-i că plătești tu cafeaua. Imediat, zâmbetul de fața lui/ei o să fie de milioane. Pariu?

6. Nu te enerva atunci când auzi motive penibile. Lasă-l/las-o să vorbească, să-ți spună tot hoful, că doar tu ai vrut asta și trebuie să te comporți ca atare. Motivele penibile în general sună cam așa : “Nu mi-a dat mama decât 10 lei la școală. Nu mi-am tăiat unghiile, iar iubitul/iubita a observat rapănul de sub unghii. Nu înțeleg de ce soarele răsare de la est și apune în vest. M-a udat ploaia și am ajuns la biserică ud/udă (woaw)”. Credeți sau nu, dar astea sunt motive adevărate. Unii chiar suferă din lucruri de gen.

7. Abține-te dacă te apucă râsul (sunt sigur că apar momente de astea)!

8. Dacă tipul/tipa e urâtă și ea se plânge de lucrul ăsta, tu fă pe dracu în patru și arată-i calitățile. Explică-i că e frumoasă/frumos și are toate motivele să fie fericit/ă. Că defapt chiar și tu ai vrea în locul ei/lui.

9. Privește-o/-l în ochi. Fă-o/-l să înțeleagă că tu ești reprezentantul cometei pe pământ, iar menirea ta este să-i faci pe toți să zâmbească.

10. La final. Am scris mai sus să notezi motivele fiecăruia. Acum faci o statistică și alegi cel mai penibil motiv – cu povestea lui desigur. Îl/o suni pe respectivul/respectiva și îi spui că ai ceva pentru el/ea. Găsești tu un premiu sau ceva de oferit.

—————-

Bonus : Niciodată să nu ceri ajutor cuiva. Indiferent de ce motiv întemeiat ai. Dacă ai o problemă gravă, abține-te! Pe nimeni din cei cu care ai vorbit mai sus nu interesează. Absolut pe nimeni. Doar tu ești mama lor nu? Tu trebuie să te descurci :).

3 comments

 1. 8. Dacă tipul/tipa e urâtă și ea se plânge de lucrul ăsta, tu fă pe dracu în patru și arată-i calitățile. Explică-i că e frumoasă/frumos și are toate motivele să fie fericit/ă. Că defapt chiar și tu ai vrea în locul ei/lui.
  Da, interesant…
  Dar totusi, daca cineva se crede urat cum poti sa-i scoti asta din cap? E cam greu…Fiecare se cunoaste.
  Si daca se crede urat/urata inseamna ca vede numai defectele si ca oricat ii explici persoane va spune ca da, ai dreptate dar in adancul sufletului ramane cu gandul ca e urat/urata!
  Like!:*

  1. Dar de ce să ai o părere proastă despre tine?

   1. Din cauza ca toata lumea te jigneste si ajungi sa te crezi si tu asa…Si din moment ce ti-a intrat in cap ca esti urat/a nu-ti mai scoate nimeni asta!

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: