Ai blog? Scrie cu diacritice!

Nu am crezut că voi ajunge să zic asta, mai ales că o perioadă lungă de timp am scris normal, fără nici un fel de diacritică.

Nu mai țin minte exact cine m-a făcut să mă dau să scriu cu diacritice, dar știu că era o cititoare cu blog. Sfatul pe care mi l-a dat ea atunci mi-a prins foarte bine și am pornit într-o luptă cu răbdarea și nervii. Știți că mă aprind repede și lăsam anumite posturi fără diacritice apoi mă enervam că trebuia să editez postul și să-l corectez.

Eu am reușit să scriu cu diacritice, am reușit să mă perfecționez destul de bine la tastare. Nu e greu(asta după ce te înveți).

Sfatul meu : Ai blog? Scrie frate cu diacritice. Nu te costa nimic, doar puțin timp în plus la început. În maxim 2 luni te înveți.

Unu la mână, dai culoare articolelor. Doi la mână, omul nu se mai chinuie să înțeleagă ce ai vrut tu să zici acolo. Trei la mână, ești blogger român.

7 comments

 1. Chiar dau alt astepct articolului. Eu am făcut la început asta din proprie inițiativă. Îmi lua cam mult, de aceea de multe ori, când mă grăbeam nu le mai foloseam. Totuși de la un timp mi-a recomandat cineva și de atunci nu le-am mai lăsat deoparte. Chestia e că după un timp nu trebuie să mai stai să le cauți pe tastatură. Îți intră în reflex:)

 2. Le am în reflex adică știu exact unde sunt, dar de multe ori îmi este atât de silăăăă și mă grăbesc așa tareeee că nu mai am chef de diacritice!

  Și îmi cam pierd ideea până scriu în diacritice..

 3. Cătălina · · Reply

  Te susţin !

 4. cu placere

 5. “Sfatul pe care mi l-a dat” daca tot vrei sa scrii corect. :))

 6. Salutare!

  Dar, tagurile cum le scrii? Cum se comporta motoarele de cautare la diacritice comparativ cu alfabetul latin?

  Multumesc!

  1. tagurile le scriu tot latin. Dacă scriu tagurile cu diacritice, atunci motoarele mă vor găsi în momentul în care se va căuta cu diacritice. Asta mi s-a întâmplat mie 🙂

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: