Despre ACTA – părere personală

S-a închis MegaUpload și de acolo au pornit toate. Așa-zisa operațiune ACTA, România a semnat și ea, toată lumea e fericită.

Toți giganții sunt fericiți, mulți fac bani din asta și tot așa. Nu știu cum să zic, dar la noi nu va merge. Nici la noi, nici la ucraineni, bulgari s.a. Da, în altă parte poate merge, lumea are bani să cumpere un produs. Dar la noi? Ăștia vor ca din din 600 de lei să ne cumpărăm cd-uri cu muzică? Cd Windows la 400 ron? Filme din magazin? Da stai nene, că nu se poate așa ceva.

Poate așa ofticat aș fi și eu în momentul în care aș fi undeva sus cu trupa, iar albumele noastre ar fi spre vânzare la magazin și le-aș găsi la liber pe torrente. Dar nu cred ca mai marile vedete sau ăștia din conducere de la noi nu descarcă de pe torrente. Să fim serioși.

Vi-l imaginați pe maimuțoiul ăla de Vreme care susține cu tărie această acțiune în ipostaza asta?

Adică : Vreme stă acasă pe fotoliul lui din camera mare și savurează un pahar. La un moment dat își aduce aminte de trupa x, sau de Nicolae Guță în duet cu Luciano Pavarotti și zice :

Vreme : Mă îmbrac și mă duc până la mall să-mi cumpăr cd-ul.

Marș mă! Pe cât pariu că intră și descarcă?

Numai legi interesante aplicate în țări depravate ca asta din urmă. Normal că la ăia le merge bine, ăia au de unde.

Nu vreau să par chiar atât de zgârcit cu banii, dar sincer pe mine m-ar cam tăia buzunarul în momentul de față să mă duc la cinema să văd un film. Normal că la film merge ceva bun, un suc, o gogoașă, sarmale și dinalea. Nu filmul m-ar face să scot bani mulți, ci produsele care le-aș cumpăra de acolo. Arunci mai mulți bani pentru micile delicii decât pe filmul în sine. Cu banii ăia mă duc și îmi cumpăr de la magazinul de pe colț multe produse pentru toată săptămâna, apoi dacă tot vreau calitate, scot un film la 1080 HD și nu am nici un fel de problemă. Nu mă fute nimeni la cap, nu stau cu părerea că se uită cineva la mine în permanență și îmi numără floricelele mâncate și pot bine mersi să-mi aprind o țigară fără să pierd o secvență din film.

Dacă legea asta va intra și mai tare în pâine, o să trebuiască să vă faceți provizii. Să vă faceți de pe acuma rezerve de filme porno, hentai și alte răgălii de gen. Nu aveți pe ce să le stocați? Faceți rost de harduri externe de la 2 tb în sus și o duceți bine. Urmează vremuri grele :).

*Nu serios. Asta e o lege tâmpită aplicată de tâmpiți. Legea asta trebuie aplicată pe ăia care descarcă și comercializează acele produse. Nu pe oamenii ăștia ca noi.

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: