Lemnaru + Ora 25 = dragoste eternă

Ieri a apărut știrea cum că Lemnaru a interzis publicația Ora 25 din Onești. Sursă.

Dictatura lui Emil Lemnaru își trăiește ultimele luni de agonie!

Ziarul Ora 25, incomod pentru primarul PSD-ist, cu iz comunist, al Oneștiului, este singura publicație interzisă în Onești. Începuturile au fost situate undeva prin luna noiembrie 2011, când primarul și-a chemat la ordine subordonații și le-a cerut să verifice dacă publicația ORA 25  poate să aibă standuri de expunere în magazinele de pâine și alimente ale unui cunoscut om de afaceri oneștean. Presat prin intermediul unor telefoane, acesta nu s-a lăsat impresionat de încercările de intimidare și și-a văzut de treabă…

La câteva săptămâni, “animalul bicefal de la Onești” (PSD+PNL), reprezentat de capul său liberal, în persoana șovăielnicului viceprimar Șova și a consilierului PSD din Consiliul de administrație al Colegiului Naţional Grigore Moisil a găsit în instituţia de învăţământ câteva exemplare din Ziarul Ora 25. Atunci, a cerut directoarei Colegiului ca acest ziar să nu mai aibă acceptul de a fi citit în interiorul Colegiului respectiv.

Zilele acestea, la puțin timp după apariția pe piață a numărului în care este arătată neputința primarului de Onești, ce aduce oraşul la nivelul celor mai sărace comune din judeţ, frustrat  de îndrăzneala de a se vorbi împotriva sa, a decis să ia atitudine .

Deranjat de articolele care arată, negru pe alb, ce alocare de fonduri invizibile a primit Oneștiul de la Consiliul Județean Bacău, chiar de la colegii din PSD, asta datorită lipsei de tact politic, diplomație și relație în cadrul propriului partid, de scăderile în sondaje și de pierderea locului ce credea că îl are garantat pe veci, primarul, ce se consideră stăpân pe moșia Oneștiului a apelat din nou la șantaj și amenințări, cerând imperativ partenerului ziarului Ora 25 să scoată publicaţia din cele 5 locații ce le deține pe teritoriul Oneștiului.

Libertatea de exprimare e îngrădită la Onești de mult timp. Doar Curierul “Lemnăriei” poate fi difuzat prin școli, biserici  sau în orice altă instituție, distribuit prin angajați ai primăriei, ai salubrității ori altor servicii puse, nu în slujba cetățeanului, ci a aparatului de partid și local ce se încăpățânează să conducă dictatorial și doar în scop personal acest oraș atipic, rămas blocat în vremuri bolșevice demult apuse.

Îngrădirea libertăţii presei la Oneşti este un semn că oraşul are nevoie de o schimbare şi astfel de atitudini ne fac să fim şi mai acizi. Ca o reacţie la această atitudine, astăzi ziarul a fost difuzat gratuit chiar în faţa primăriei. Aşteptăm şi alte reacţii, noi suntem pregătiţi pentru contra-reacţii!

Ăsta e articolul.

Nu susțin nici un fel de organizație din oraș, nu m-a interesat niciodată un ONG, asta vreau să se înțeleagă. Dar ce s-a întâmplat mai exact cu acest ziar mă face să cred că nea Emil e mai dictator ca Stalin.

Nea Emile, nea Emile,după atâta timp la conducerea acestui oraș faci pe măscăriciul? Te supără adevărul? Unele lucruri scrise despre domnia ta sunt foarte adevărate. Tu, un domn în fruntea acestui sat, nu faci nimic decât în ultimul an de mandat. Nu ai reușit să asfaltezi o stradă, care mai nou are denumirea de bulevard(Mărășești), asta după atâtea promisiuni. Poate cuvintele noastre de dor și de bine, îți vor ajunge mai târziu undeva iar apoi ai să te dai cu capul de pereți că ți-ai bătut joc de tot ce a mișcat în Onești.

*NOTĂ!

Repet! Nu susțin Onestinul, Ora 25, Neghină etc etc. Nu m-a pus nimeni să scriu acest articol.

Totuși, cum să faci așa ceva? Hai, Emile, să nu-mi zici că-mi închizi blogul, că sigur am să râd de tine.

**Nu înțeleg cum de mașina ta încă merge :).

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: