Cei 3 sfinţi, sfinţii B

La noi în România există 3 sfinţi. 3 sfinţi pe care se bazează prostimea. E bine de ştiut că prostimea din România are cote alarmante iar după ce un individ pierde tot, ajunge la biserică, că poate poate un ajutor invizibil din partea unei forţe oarecare, îşi va face simţită prezenţa.

Vom începe aşadar cu primul B.

1. Banca : Majoritatea românilor apelează la bănci atunci când e vroba de traiul greu pe care îl duc. Aici ne asemănăm şi cu alte state dar sunt mulţi factori care ne fac mai proşti. Majoritatea care fac împrumut  nu se gândesc decât la termen scurt. În plus, banii împrumutaţi sunt folosiţi în alte scopuri decât cele iniţiale. Ştiţi şi voi că dacă românul se vede cu banii în mână el ajunge un fel de zeu peste toţi. Face un împrumut fără să gândească, ajunge să plătească de 3 ori mai mult, sparge banii pe maşini, distracţii şi mici plăceri. Când vede că s-au terminat banii, când vede că şi ultimele resurse s-au cam terminat iar majoritatea lucrurilor achiziţionate dispar…. românul nostru trece la al doilea sfânt B:

2. Barul : Era o vorbă parcă : Codrul e frate cu românul. Poate aşa era, cândva… Acum barul e frate cu românul. Românul e învăţat de la mama natură, de la tot ce ţine de aură, karma, forţe malefice şi distrugătoare ca atunci când o duce rău să se închidă în bar. Acolo el va avea suportul necesar, oamenii de rangul lui, care au o poveste la fel sau nu ca a lui. Ajunge să bea, să-şi distrugă fiecare cm pătrat din ficat. Familia îl părăseşte dar el continuă să bea. Normal, Barul este sfânt, iar posibilitatea de a bea fără măsură este foarte mare. Dacă n-are bani, barmanul scrie pe caiet. Dar ce se întâmplă atunci când barul nu-l mai primeşte iar banii s-au terminat de tot? Trece la al treilea sfânt B:

3. Biserica.

Biserica a fost şi este sora românului. O soră puternică cu un umăr de oţel pe care mulţi proşti plâng.  Nu ai nici o şansă? Consideri că nu mai eşti bun de nimic, dar nici măcar nu încerci să munceşti? Te duci frumos la biserică.  Biserica te va ajuta. Prin intermediul ei, anumite forţe invizibile te vor ţine pe braţe de aur, iar patul din puf de puişor te va aştepta tot timpul. Ţi-e foame? La biserică se fac pomeni – te bagi şi tu în faţă să prinzi ceva. Sau cantina săracilor. Ce… mai ai tu treabă cu ruşinea?

Dacă vă rugaţi strict la aceşti 3 sfinţi, hehe departe veţi ajunge. Nu e nici o problemă, eu încă încerc să-mi dau seama ce gândesc unii.  Traiul e greu aici, asta e adevărat, dar munca cinstită nu a omorât pe nimeni :).

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: