Un țigan e tot țigan

Ajung la concluzia că un țigan e tot țigan. Am încercat să las de la mine și să ofer un mic loc de salut pentru cei de minoritate romă. Probabil singurul țigan pe care îl accept în totalitate este Bulină, colegul de apartament. E țigan romanizat, ascultă manele, muzică țigănească, rock frumos gen Arch Enemy și e un fost toboșar. Are voce de manelist, probabil ar fi unul din maneliștii de top din această țară.

Dar țiganul e tot țigan. Am avut ‘norocul’ de a sta cu țigani, de a vorbi cu ei. Țiganul e oukey până când e vorba de bani. Când e vorba de bani, de profit, de bunuri personale, țiganul întoarce foaia. E ok cu tine până când vede că ai ceva și el nu are. Dacă ai bani de exemplu, el va încerca să te fure pe față, zâmbind. Crezi că dacă ai avut o perioadă de prietenie cu un nene de etnie rromă, o perioadă foarte frumoasă să zicem, crezi că nu te va fura? Mai devreme sau mai târziu vei avea crunta dezamăgire.

N-am nimic cu ei, așa sunt ei, din nația lor. Să stea, să nu muncească și să facă bani din alte treburi. Ce-i drept, îi duce mintea. Dar când vine vorba de prietenie cu ei, să fie, dar până la un punct.

2 comments

  1. Ce-ti facu Bulina de esti asa de suparat?

    1. Bulină nimic. Alții au încercat :)))

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: