Cea mai pura forma de iubire

EGOÍSM s. n. preocupare exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor și drepturilor celorlalți. (< fr. égoïsme)

        ..asa suna definitia din dictionar. Eu insa cred ca egoismul e, fara indoiala, cea mai pura forma de iubire. Cred asta, raportandu’ma in primul rand la propria persoana. Principala trasatura umana este nevoia de afiliere, suntem dependenti de cei din jurul nostru si totusi nu ii pretuim cand sunt langa noi, nu valorificam la maximum timpul petrecut alaturi de ei si intindem mainile cat putem de mult dupa acestia abia cand constientizam indepartarea lor. Sau dimpotriva, ne continuam viata ca si cum nimic nu s’ar fi intamplat, ca si cum nu am fi avut niciodata de’a face cu ei, uneori ajungand chiar la a’i trata cu indiferenta, ca pe niste straini, uitand complet momentele frumoase care ne’au  apropiat candva.

        Si intr’o situatie si in alta, este vorba de..egoism, bineinteles. Daca suferim, suferim pentru pierderea noastra, nu pentru a celuilalt, iar daca suntem nepasatori, adoptam aceasta atitudine tot in scopul binelui personal. Chiar si atunci cand iubim, iubim ce suntem noi langa acea persoana, iubim cum X ne face sa ne simtim, iubim viata noastra care se schimba, iubim eul nostru implinit.

        Fortam lucrurile sa se intample asa cum ne dorim, credem uneori ca totul se invarte in jurul persoanei noastre, consideram ca niste scuze sau lacrimi ne pot rezolva problemele, incalcam reguli, actionam fara judecata, sub impulsul momentului, nu ne gandim la consecintele actiunilor noastre gresite, la oamenii pe care ii ranim si privim intr’un mod distorsionat realitatea doar pentru ca ea nu este asa cum o visam. Concluzionand, egoismul este cea mai pura forma de iubire, pentru ca iubim sa ne iubim..

    …toate astea, gandind la fel ca el: 

                                     

                                           

                                              

                                       O zi frumoasa, “lipsita de egoism”!

                                                                                          Andreea

4 comments

  1. Cât am așteptat primul articol! Felicitări!

    1. nu te cunosc, dar inteleg ca ti’a placut si iti multumesc pt cuvintele frumoase adresate. andreea

      1. Nu trebuie sa ma cunosti! Poate intr-o buna zi…:D add maryloverock

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: