Despre România – Olanda

Aseară a fost un meci “frumos” pe care nu-l vom uita cât de curând. Se vor trage liniile prin 2013 și vor vedea băieții pe unde au greșit, cum s-au grăbit cu declarațiile, cum și-au mișcat hoiturile frumos și mișto pe teren, cum au jucat cu cizmele pline de balegă și etc etc. Ne vom bate undeva în 2013 pentru puncte prețioase, le vom pierde, normal că doar așa se întâmplă la noi. Suntem buni dar nu avem noroc. Suntem degeaba! Și atunci oficialii de la FRF, presa și televiziunea vor da vina pe selecționer, pe veșnicul Mutu  că doar din cauza lor România a mai pierdut o calificare. Și ne vom bate la un amărât de baraj pe care îl vom pierde sau nu, toate bune și frumoase. Hai că știți la ce mă refer.

Bun.

Aseară am așteptat meciul cu sufletul la gură. Știam că e greu să bați Olanda. Asta e valoarea noastră și nimic mai mult. Mingea este rotundă și nu știm să o învârtim așa cum trebuie. Nu este generația de platină din anii 90′  când buhăiam grupa cu 9 victorii consecutive și ne calificam de pe primul loc.

Problema este următoarea. Toți s-au grăbit cu declarațiile după cele două meciuri, Estonia și Andorra. Erau 6 puncte câștigate în două meciuri și toți îi ridicau pe români în slăvi. Da alea sunt echipe? Să vă amintesc că meciul cu Andorra a fost greu, cu două goluri în ultimele minute de prelungire. Nu sunt un guru al fotbalului, nu sunt specialist al sistemelor de joc, sunt doar un patriot care ține cu echipa lui indiferent de rezultat. Dar pe mine mă disperă altceva. Declarațiile. Concluziile unora care fac din țânțar, armăsar. Țin cu România, mă uit de plăcere atunci când joacă naționala.

După cele două meciuri câștigate, a urmat Turcia. Cu mult noroc, extrem de mult noroc, am bătut la turci acasă cu un nesperat 1-0. Da, acolo România a jucat bine și putea face scor. Dar oricum am jucat noi, turcii au jucat slab. În tot meciul au avut 3-4 ocazii clare și nimic mai mult.

După meciul ăsta, toată lumea și presa de “specialitate” (mă-sa-n cur de specialitate) au sărit cu declarațiile. Toată lumea zicea că batem Olanda și îi trimitem la ei acasă. Portocală mecanică ne-a făcut să deschidem ochii. Băi…. E olanda!

Să revenim la meciul de aseară. Am început bine, o lovitură liberă care se duce în bară și care dacă era cu 2 cm mai jos, era gol clar. Apoi fază clară de gol în care nu s-a profitat așa cum trebuia. Știți meciul CFR-Man. United? Așa și acolo, 1-0, ne-au lăsat să ne facem damblaua și pe urmă ne-au trântit două goluri ca să deschidem ochii. De comentatori, ăia cred că descoperă apa caldă când fac declarații. Nene comenteci, dacă dai un gol nu înseamnă că meciul e gata.

După cele două faze clare ale noastre, Olanda deschide scorul cu o lovitură de cap de undeva din afara careului mare. Frumos gol, superb chiar. A trimis mingea perfect intre bară și fundaș.  Pe urmă Olanda face 2-0 cu o fază lucrată exact ca la școală. Centrare din lovitură liberă, un lat pus frumos acolo unde trebuie și gol.

Era 2-0 în min. 29. Ce meci. Hai România, hai!

Erau două boabe primite repede și rareori s-a întâmplat în ultima vreme ca echipa națională să răstoarne scorul. După 10 minute însă, România marchează prin Marica. Mă uitam la meci și încercam să înțeleg de ce comentatorul se grăbește să laude, să îi ridice în slăvi și să zică de valoarea noastră.

În minutul 46, Olanda ridică scorul la 3-1 dintr-un penalty acordat ușor. Da, arbitrul a făcut meciul praf.

Și de aici totul se duce la vale frumos. Un 4-1 pentru Olanda, grupa se complică, Olanda se va califica și toate bune și frumoase.

Deși arbitrul ne-a făcut rău, scorul de 4-1 e cel real.  Chiar dacă nu acorda acel penalty, iar ultimul gol nu se valida, tot bătaie era. România nu a jucat bine, pur și simplu. A fost un meci slab. După fiecare meci câștigat, naționala se crede Brazilia. Nu frate, joacă cu Andorra exact cum joci și cu Turcia. Joacă cu Estonia, așa cum ai jucat cu Anglia în 1998. Așa să joci. Nu te lua după 3 partide câștigate că pleci preferat în meci, că cineva acolo sus vede și te izbește de realitate.

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: