Ce urmează după despărțire? Haos! (2)

A venit vremea să scriu continuarea la postul ăsta. V-a plăcut, nu v-a plăcut, v-a emoționat sau nu, v-a deranjat prea tare sau v-a băgat în ceață – nu contează. Continuăm.

Ziceam acolo că despărțirile după relații lungi sunt lame ce-ți trec prin vene. Nu faci față, nu ai cum. Cum poți să spui tu ca om, normal din toate punctele de vedere că ai trecut cu brio după primele două zile? Nu ai cum. Dacă ai iubit-o, o iubești și după o săptămână și după două – și tot așa.

Și trece vremea.

E timpul să treci mai departe. E timpul să vezi ce ași mai ai în mânecă, ce posibilități ai și hop, te-am prins. Te gândești să faci cumva să o recucerești, sau să-l recucerești. Eu aș lăsa asta din urmă ,exact mai la urmă. Ajungi în momentul în care nu mai ai lacrimi nici dacă ai vrea să verși una.

E adevărat. Atingerea se uită dar un singur lucru nu se poate uita. Parfumul ei/lui. Aici mă refer la parfumul corpului, mirosul plăcut cu care te-ai obișnuit. Parfumul care te făcea să tresari atunci când se așeza lângă tine și-ți șoptea la ureche un subtil “te iubesc”. Da… atingerea ei/ lui, se uită după ceva vreme. Cunoști pe altcineva, altcineva umple golul lăsat în urmă și continui. Dar parfumul, nu. Parfumul ăla e unic. Un miros plăcut care se imprimă în hainele tale și rămâne acolo.

– Haosul – 

*Menționez că : Nu mă refer la relațiile scurte de câteva zile, săptămâni, luni. Așa că să nu aud replici de genul : mare căcat sau că nu știu care  și-a văzut-o dimineață și a trecut mai departe.

Este un întreg haos. Curios lucru, toți se uită la tine și râd. Ce le-ai făcut oare de râd de tine atunci când te văd la pământ? Nimic.

– Cât de dur sună “0” – 

Nu percepi să începi de la zero. Nu poți. Nu vrei să faci asta. Te-ai obișnuit cu binele, cu frumosul suprem lângă tine. Știai orice defect, îți cunoștea orice defect și știai cum să o/să-l faci să zâmbească. Era al tău/a ta, doar acolo, parcă anume pregătit/ă pentru tine. Acum să începi de la zero, e aiurea.

– Nu poți realiza faptul că altcineva o/îl atinge –

 Ăsta e haosul suprem după o despărțire. Te gândești, chiar dacă cel/cea cu care ai fost nu face nimic, nu iese, nu și-o trage cu altcineva, la toate prostiile de pe lume. Nu poți realiza asta. Te doare crunt. Te doare tare. Trece ceva timp și vezi că și-a continuat viața. Și o/îl vezi cu altul/alta. Și ea/el o să aibă un moment de slăbiciune, că doar ea/el știe cel mai bine să-ți citească privirea. Dar tu….. tu te faci că te uiți în altă parte și treci de ei. După asta te oprești și privești înapoi. Un kamaz plin de pietre ți-a sfâșiat și ultima speranță.

**În ultima vreme am stat și am analizat stările unor prieteni. Este extraordinar să privești din afară niște lucruri fără sens, niște lucruri care s-au terminat de multe ori și orice ar fi, tot acolo se ajunge. Îmi cer iertare, dar nu voi intra prea mult în detalii la acest capitol (unii din voi vor realiza la ce mă refer).

Și totuși, acum la final, am o chestie la care eu nu găsesc răspuns. De ce pizda mă-sii de treabă, tu ca om normal părăsești persoana de lângă, doar pentru o atracție fizică? Poate mă ajutați voi. Și poate sunt copil, de fapt sunt copil, dar lucrurile astea se întâmplă și la case mai mari.

4 comments

  1. Uneori hormonii stapanesc ratiunea – ar fi o explicatie.

  2. Oamenii intotdeauna fac lucruri pe moment fara a se gandii la consescinte. Sau poate se gandesc si isi dau seama ca, intr-adevar merita sa dai persoana de langa doar pentru o atractie fizica. Chestia asta cu ”one night stand” e exact ca postul tau recent de pe Facebook: nu regreta niciodata ce te-a facut fericit. Sunt putine persoane care ar face asta, dar sunt. Poti iubi din tot sufletul – si sincer – o persoana, dar si din cand in cand ”sa pui ochii” pe cineva. La urma urmei e normal ca si atunci cand esti intr-o relatie sa iti placa si de alti oameni din jur (desi frumos si cu bun simt e doar sa iti placa si sa nu te implici si in alt mod).
    Asta e un raspuns pe scurt la intrebarea ta de la sfarsit. 🙂

Zi-mi ce ai pe suflet !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: