Din tainele relațiilor

Săptămâna trecută am ieșit cu o prietenă la cafea. Ea tocmai ieșise dintr-o relație. Nu am judecat, nu aveam dreptul, chiar dacă ea a recunoscut că a fost în mare parte vina ei. Am să încerc să nu fiu rău.

Să ne legăm puțin de categoria din care face parte ea.

Fetele de genul ăsta sunt dificile. Culmea, ele sunt cam cele mai frumoase fete în cel mai natural mod. Nu pițipoance, gletuite și dinalea. Nu, astea sunt frumoase de la mama natură, iar când se trezesc dimineață sunt superbe în toată naturalețea lor. Sunt frumoase, sunt simpatice, arată foarte bine. Fetele de gen așteaptă 30 de ani pentru un Făt Frumos adus de viitură. Dacă nu-l găsesc, ajung la concluzia că timpul a trecut peste ele iar frumusețea lor cam trece. Sar în brațele primului papițoi și asta e viața.

De astfel de fete te îndrăgostești fără să vrei. Simți că totul se învârte în jurul lor și le vrei. Le vrei pentru toată viața. Dar pe cât sunt de simple, pe atât de complicat e să le cucerești.

Dacă fetele de gen se implică într-o relație, la început ele se vor simți ciudat. De ce? Pentru că habar n-au ce și cum să facă. Li se pare totul atât de complicat, nu reușesc să mai aibă timp de ele. Aruncă în stânga și-n dreapta și găsesc nod în papură domnului implicat în relație. De fapt el e de vină pentru că ea nu are timp de nimic, iar ora aia petrecută afară e de fapt ora care a demolat Turnul din Pisa.

Fetele de gen ies la întâlnire sau socializează cu perechea doar atunci, doar, când au ele chef. Tu ca băiat nu poți să suni o astfel de fată și să vorbești cu ea mai mult de 10 secunde. E un fel de : n-am chef, hai pa!

După ce se implică într-o relație ajung la concluzia că nu e de fapt așa cum au visat ele. Că perechea nu a venit pe cal alb, sărutul nu a fost sub un tei înflorit, că palatul este de fapt un apartament iar calul merge pe benzină, dar benzina costă. Apoi : Îl iubesc, dar…

Ehe, a apărut acel dar.

Culmea, tipul x (e mai bun numele ăsta), este ceea ce caută ea. O dorește, o iubește. Îi lasă timp de ea, are grijă să ca ea să știe în fiecare zi că e frumoasă și iubită. Nu o presează cu nimic, tace și ascultă. Înghite toate toanele ei(alea de mai sus) și îi zâmbește.

Dar după un timp, tipului x îi cam ajunge. Vede că orice face, ea nu e fericită(sau nu vrea să arate asta). Ea pe moment e mândră. Știe că e frumoasă iar tipul x ar face cea mai mare prostie din lume să o părăsească. Dar lui îi ajunge și pleacă. O atinge ușor pe obraz, o sărută de adio și pleacă. Atunci tipa y rămâne paf, nu înțelege. Nu poate să înțeleagă acest fapt, fapt în care ea e părăsită și nu invers. Trec câteva ore și apare durera că el nu mai este. După ce l-a pierdut își dă seama că a pierdut pe cineva care merită un zâmbet atunci când avea nevoie. Tipa y se duce după el și își cere scuze, devine sinceră și îi spune tot. Dar tipul x, cu același zâmbet cald îi mângâie chipul și doar îi spune că e mai bine așa.

Nu mai fiți proaste, că pe urmă regretați.

4 comments

  1. eternallnight · · Reply

    imi place finalul:)))

    “Nu mai fiti proaste, ca apoi regretati “

    1. Agree :))
      😀

  2. mofluza · · Reply

    îi frumos. şi real. şi adevarat.

  3. miss Red · · Reply

    pai si ea si el sunt de vina .. trebuia sa lase fiecare de la el un pic …

Zi-mi ce ai pe suflet !